HTML

Friss topikok

Aphex Twin - Rubber Johnny

2010.01.28. 13:29 :: Gabriel (B)

Emlékszem, évekkel ezelőtt találtam ez a videót, egy a gloom.blog.hu-hoz hasonló külföldi (azóta tudtommal megszűnt) blogon. Ekkor hallottam először Aphex Twin-ről. Azt hiszem tökéletes ez a videó bemutatkozónak, ezért nektek is ezzel szeretném bemutatni. A videót nem lehet embeddelni, azaz beilleszteni a blogba, ezért a képre kell kattintanotok, hogy meg tudjátok nézni a youtube-on.

Ez egy nagyon erőteljes videó, ezért azt ajánlom éjjel, egyedül, sötétben nézzétek meg. Nem ijesztő, inkább bizarr és beteg, de ha nappal, félszemmel, haverokkal nézitek meg, a videó sokat veszít hatásából. Ezért azt ajánlom adjátok meg a tiszteletet a művésznek, és művének azzal, hogy megfelelő körülmények közt tekintitek meg ezt a videót.

A zenét Aphex Twin írta, a videót pedig Chris Cunningham készítette.

Hogy Rubber Johnny létezik-e, azt nem tudjuk biztosan. Valószínűbb, hogy csupán digitális trükk, de amikor ezzel nyugtatgatjuk magunkat, ne felejtsük el, mennyi abszurd, torz lényt járta már ezt a földet.

Rubber Johnny-ra egyébként erős utalást láthatunk a The hills have eyes (A sziklák szeme) c. filmben, a végén, a tolószékes nagyfejű torzszülött személyében. A videoklip régebbi mint a film, ezért teljesen biztos vagyok benne, hogy a lény utalás Rubber Johnny-ra.
 

Szólj hozzá!

Címkék: zene beteg youtube videó bizarr groteszk nyomasztó sötét videoklip szörny torz aphex twin chris cunningham zenés videó torzszülött

A bejegyzés trackback címe:

https://gloom.blog.hu/api/trackback/id/tr821708953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása